onze school ...


Hartelijk welkom op onze website!

Basisschool Bloemenhof is een christelijke basisschool in de wijk Baalderveld in Hardenberg. Wij willen bereiken dat leerlingen zich bewust zijn van hun talenten en kwaliteiten en dat zij deze in kunnen zetten en ontwikkelen in verschillende situaties op school en in hun leefomgeving. 
Vanuit verschillende invalshoeken geven we invulling hieraan: GO wat staat voor Geïntegreerd Onderwijs (leren door projecten en onderzoekend leren), coöperatief leren, kritisch denken, digitaal werken op eigen niveau, Kanjertraining (sociale ontwikkeling), etc.
Bent u nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om vrijblijvend een afspraak te maken.

Op de Bloemenhof wordt gewerkt vanuit 5 kernwaarden:

STRALEND: Als jij gaat stralen, zien wij dat we het goed doen

Iemand die goed in z’n vel zit, gaat stralen. Of sprankelen. Of schitteren. Dat willen we zien. En niet alleen bij onze leerlingen. Ook bij onze collega’s, bij ouders en anderen met wie we samenwerken. Een stralende glimlach werkt aanstekelijk. Zo willen wij de kinderen en volwassenen om ons heen aansteken met ons enthousiasme, onze overtuigingen en ons denken in mogelijkheden. Wij geloven en dat stralen we uit.

ECHT: Wij willen weten wie je echt bent

Ieder mens heeft een kern. Het zelf. En dat zit diep van binnen. Daar zitten ook je drijfveren; je wensen, je dromen en je geloof. Wij willen ontdekken wie je echt bent, want dan kunnen we je helpen om het leven te leiden dat je zelf wilt. Dat vraagt van ons dat we de tijd nemen voor onze leerlingen en voor elkaar. Dat we elkaar ondersteunen en ook kritisch durven zijn en vragen blijven stellen. Wat is het fijn als je gezien wordt voor wie je echt bent.

LEF: We hebben lef: we maken onze keuzes met hart en ziel

Lef betekent hart, moed. Dat zegt veel over ons. We zijn moedig genoeg om keuzes te maken. En daarvoor te staan. Je moet dingen uitproberen, anders kom je niet vooruit. We helpen onze leerlingen om daarmee te oefenen. Bij ons kan dat veilig. En als je struikelt helpen wij je overeind. We begrijpen trouwens ook dat we aangesproken worden op onze keuzes. We leggen graag uit waarom we die maken. We staan er met hart en ziel achter.

VOORUITSTREVEND: Groei is essentieel: daarom zijn we vooruitstrevend

Wie kiest voor het onderwijs, doet dat uit passie en overtuiging. Als je dagelijks bij je leerlingen groei ziet, besef je dat het een vaste waarde is in je werk. We realiseren ons ook dat we ons moeten verbinden om groei te stimuleren. Allereerst met onze leerlingen en hun ouders. Maar de wereld is groter. We willen ook een goede band met de samenleving en met het bedrijfsleven. Daar komen onze leerlingen later terecht.

OP ELKAAR BOUWEN: Wij hebben het vertrouwen dat we samen iets prachtigs bouwen

Bouwen doe je samen. Daarvoor moet je elkaar vinden en vertrouwen. Als collega’s, met je leerlingen, met ouders en anderen. Wij waarderen eigen wijsheid. De keuzes die je maakt en de dingen die je doet en laat zien. Zo kijken we naar onze leerlingen en zo kijken we ook naar ons team. Want we weten zeker dat iedereen groeit door waardering en dat we zo samen bouwen aan een schitterende toekomst.

De Bloemenhof maakt deel uit van Chrono, een stichting waarbij 15 Hardenbergse scholen zijn aangesloten. Door op het logo te klikken komt u op de website van Chrono. (logo chrono)